• Aangescherpte maatregelen: geen publiek en verplichte controle CTB

  17 nov 2021
 • Er gelden nieuwe coronamaatregelen op ons Sportpark Gelkenes. We verzoeken iedereen vriendelijk maar dringend om deze na te leven. De maatregelen zijn ons opgelegd en we hebben ons eraan te houden, of we dat nou leuk vinden of niet. Alleen samen krijgen we corona eronder en op boetes of volledige sluiting vanuit de overheid zitten we al helemaal niet te wachten. We rekenen op ieders begrip en medewerking.

  In grote lijnen komen de maatregelen hier op neer:

  • Alle senioren en jeugdspelers kunnen blijven voetballen, dit verandert niet. Dat is belangrijk want sporten heeft een positieve invloed op de gezondheid en weerstand.
  • Bij wedstrijden en trainingen is publiek langs de velden niet meer toegestaan.
  • Hierbij geldt een uitzondering voor alle personen die functioneel noodzakelijk zijn voor de wedstrijden of trainingen, zoals scheidsrechters, trainers, coaches, leiders, vrijwilligers die op dat moment in zijn functie zijn (o.a. bezetting commissiekamer, kantinepersoneel, bestuur) en strikt noodzakelijke rij-ouders van de bezoekende verenigingen of ver weg wonende jeugdleden. Een ouder die noodzakelijk is voor het laten sporten van onze jongste leden hebben toegang met QR-code. Denk hierbij aan hulp bij omkleden of aanwezigheid omdat kind niet alleen op het sportpark durft bijvoorbeeld. Verzoek is om de aanwezigheid tot een minimum te beperken.
  • De kantine is op zaterdag geopend voor al hierboven genoemde personen en een Corona Toegangsbewijs voor alle personen van 18 jaar en ouder is verplicht. Zitten is ook verplicht. Voor verdere details over de kantine zie onder.
  • Heb je gevoetbald en wil je je consumptie in de kantine nuttigen? Geen probleem, maar je moet dan wel gaan zitten. 

   

  Opening kantine
  De kantine zal alleen op zaterdag geopend zijn. En dan alleen voor sporters die hun wedstrijd hebben gespeeld, bovengenoemde functioneel noodzakelijk aanwezigen en (rij-)ouders van bezoekende verenigingen of ver weg wonende jeugdleden.  Beperk aub de duur van uw aanwezigheid tot het zittend nuttigen van uw consumptie. De plaatsen zijn beperkt. Uit overleg met de gemeente blijkt dat overig publiek niet welkom is in de kantine, dus ook niet even voor een “bakkie” of na afloop van de (uit)wedstrijden. We vragen aan een ieder om hier gehoor aan te geven.

  Kleedkamers
  De kleedkamers zijn beperkt open. Advies voor trainingsavonden is: kom omgekleed naar de training en na afloop bij voorkeur thuis douchen.

  Controle van het coronatoegangsbewijs (CTB)
  Er is géén CTB nodig om alleen ons sportpark te betreden, te trainen en/of te voetballen. 
  Voor personen van 18 jaar en ouder is wel een CTB nodig voor toegang tot de volgende locaties:

  • Kantine
  • Terras
  • Toiletten
  • Kleedkamers
  • Bestuurskamer 

  Hoe controleren wij het CTB/ QR-code
  Bij de ingang van de kantine zal door een professional worden gecontroleerd.
  Hierbij zijn de volgende regels van kracht:
  - Uitsluitend spelers , trainers, leiders en andere vrijwilligers in functie (zie uitleg hierboven) krijgen toegang tot ons sportcomplex.

  - Iedereen van 18 jaar en ouder zal bij de ingang van de kantine gevraagd worden om de QR code te laten controleren. Hierbij kan er ter controle gevraagd worden naar uw ID-bewijs enof nadere informatie omtrent uw naam of geboortedatum. Graag uw begrip hiervoor. Hierbij geldt een uitzondering voor alle personen die functioneel noodzakelijk zijn voor de wedstrijden of trainingen, zoals scheidsrechters, trainers, coaches, leiders, vrijwilligers die op dat moment in zijn functie zijn (o.a. bezetting commissiekamer, kantinepersoneel, bestuur)

  - Ben je speler en heb je geen geldige QR code of je wilt deze niet tonen, dan mag je niet in de kleedkamer en andere bovengenoemde locaties komen. Dit geldt ook voor de "buitenkleedkamers" 8,9, 10 en 11. 

  - We verzoeken je in dat geval dan ook om je echt niet in één van de bovenstaande locaties te begeven. We vragen ook aan de begeleiding van alle seniorenteams om hier op te letten. Maak geen misbruik van de situatie met mogelijke boetes voor de club tot gevolg.

  - Doe je dat toch dan zijn we helaas genoodzaakt om je hierop aan te spreken en te vragen of je de ruimte wilt verlaten.

  Daarnaast blijven de basisregels gelden

  • Blijf thuis bij klachten
  • Houd zoveel mogelijk afstand waar mogelijk
  • Was je handen regelmatig

   

  Deze maatregelen gelden in ieder geval tot en met zaterdag 4 december. 

  We rekenen op jullie hulp zodat we dit hopelijk zo snel mogelijk weer achter ons kunnen laten. 

   

  Vriendelijk dank

  Het bestuur