• Wedstrijdsecretaris “nieuwe stijl”gezocht !!

   

  Het woord wedstrijdsecretaris roept beelden op van dagenlang bellen en regelen om overal orde in de chaos te scheppen met uiteindelijk een frustrerend resultaat. Niemand wil ooit de nieuwe wedstrijdsecretaris worden.

  Dit beeld is verkeerd!! en dat ga ik nu uitleggen! Na dit gelezen te hebben aarzel je niet meer jezelf aan te melden en ga je meebouwen aan onze prachtige vereniging. 

   

  Programmabeheerder zou een veel beter woord zijn.

  Wat houdt het nu in de praktijk in?

  -          Je krijgt een Sportlink account waarin per week alle wedstrijden van onze vereniging staan. Gewoon inloggen met een wachtwoord.

  -          Je kijkt in Sportlink telkens ruim vooraf goed naar het (thuis) wedstrijdprogramma en past de tijden van thuiswedstrijden aan als dit beter uitkomt voor veld- of kleedkamerbezetting. Je deelt dan ook direct de wedstrijden op de juiste velden in. Je kunt gewoon in het systeem heel eenvoudig met tijden en velden schuiven

  -          Af en toe kijk je in Sportlink of er wijzigingsverzoeken zijn binnengekomen van andere verenigingen. Dit is er meestal een per paar weken gemiddeld. In overleg met het betreffende team, via app met contactpersoon, kijk je of we akkoord gaan en handel je dan in het systeem af door op de “akkoord-knop” te drukken. Bij niet akkoord druk je op de “weiger-knop”. Of je doet een tegenvoorstel in overleg. Heel soms wordt je geappt/gebeld/gemaild (via apart mailadres voetbal) door andere vereniging om iets te overleggen.  

  -          Soms wil een van onze teams een wedstrijd verplaatsen. Hiervoor doe je een verzoek via Sportlink aan de andere vereniging. 

  -          Op donderdag/vrijdag maak je aan de hand van het thuisprogramma een kleedkamerindeling en legt die vast in Sportlink.

  -          Dit overzicht laten we automatisch op beeld op ons sportpark zien zodat de teams dan kunnen kijken hiervoor. 

   

  Ik doe dit er, naast mijn Jeugdvoorzitterschap, nu een aantal jaar bij en het kost per week ongeveer 30 minuten en vaak minder, soms beetje meer. Je kunt dit helemaal doen wanneer het je uitkomt en vaak is het vandaag 5 minuten, morgen niks en overmorgen weer 10 minuten…. Al snel weet je hoe de velden en kleedkamers ingedeeld moeten worden (is vaak volgens hetzelfde concept) en gaat het steeds sneller.

  Het is ontzettend leuk om te doen omdat je dicht op het vuur zit en regelmatig per app contact hebt en het een goed gevoel geeft je steentje te kunnen bijdragen zonder fysiek op pad te hoeven. Gewoon vanachter je eigen computer en telefoon. Je hoeft op voorhand niemand te kennen dus dat is geen belemmering, wij leveren de contactpersonen en nummers en vertellen je precies hoe het werkt. Ook als je begonnen bent kijk ik de eerste weken graag mee met tips en tricks en ben er als er vragen zijn. Ook daarna.

  Ik wil dit graag overdragen omdat ik nog meer taken binnen de vereniging heb en het goed is als de basis van mensen die dingen doen breder wordt. Vele handen maken licht werk.

  Dus, als je:

  -          Je steentje wilt bijdragen aan onze vereniging

  -          Wel 30-60 minuten per week tijd hebt

  App, mail, bel me en geef je op als de nieuwe programmabeheerder van VV Groot-Ammers!

  Als je eerst nog vragen hebt, kan dit uiteraard ook.

   

  Rolf Kamsteeg

  rolf.kamsteeg@gmail.com

  06-27 830 412

  Jeugdvoorzitter VV Groot-Ammers